29 Ekim 2009 Perşembe

anakart


bu gördüğünüz kaliteli ve (atx)kasalara uygun ve yükseltilebilir ve geliştirilebilir gelişmiş harici slot yatakları bulunan bir anakart.

17 Ekim 2009 Cumartesi

BİLGİSAYAR ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?



İnternetin ülkemizde daha çok yayılmasıyla beraber artık bilgisayarlar yaşamımızda olmazsa olmazlar arasına girmiştir..İşte,evde,okulda,oyun oynarken,ders çalışırken kısacası heryerde bilgisayar kullanmak durumundayız..


Peki ihtiyaçlarımız doğrultusunda bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz? Neleri göz önünde bulundurup neleri ikinci planda bırakmalıyız?İşte bu yazımda turkeyforum kullanıcılarına elimden geldiğince bu konuda yardım etmeye çalışacağım..



ANAKART ALIRKEN ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ..

Anakartı kısaca tanımlamak gerekirse bütün bilgisayar parçalarının üzerine bağlandığı,üzerindeki parçaların birbiri ile bağlantısının sağlandığı yerdir."ANA" kelimesi bence çok uygundur.Sistem upgradelerinde sürekli duyduğunuz şeyler kuşkusuz Ram ve Cpu lardır.Bana kalırsa Anakartlarda en az Ram ve Cpu kadar önemlidir.O yüzden Anakart'ınızı ucuz seçmek yerine mümkün olduğu kadar iyi olanını seçmenizi tavsiye ederim.Piyasada şuan itibari ile lider Anakart firmalarına örnek olarak Asus, MSI, Gigabyte, Abit, Chaintech firmalarını sayabiliriz.Genel anlamda kullanıclar Gigabyte markasını tercih etmektedir(bende dahil).Nedenine gelince Gigabyte'ın sağlamış olduğu garanti ve verdikleri destektir.Aldığınız anakartın gerekli olan Bios ve Son güncel Driverlarına kendi web sitelerinden yine verdikleri yönergeler doğrulrusunda ulaşabilir ve gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz..



HDD (HARD DİSK DRİVE)

Bilgisayaranızına yüklediğiniz herşeyi bu birimde barındırırsınız.Kısaca depo diyebiliriz.Eğer Oyun,müzik,Filim gibi arşiv oluşturmayı seviyorsanız kesinlikle büyük bir Hdd tavsiye ederim.HDD konusunda da birçok önde gelen firma vardır.Samsung,Seagate.. örnek olarak gösterilebilir.Hem hız hem sessiz çalışma hemde garanti bakımından Seagate tavsiye ederim.SATA 2 tavsiyemdir.Tabi yine Anakart seçiminde SATA 2 desteklemesine dikkat ediniz.



CPU (İŞLEMCİ) Seçimi



Cpu (Central Processing Unit) 'lar bilgisayarın en önemli parçasıdır diyebiliriz..Bilgisayarınızda yapmış olduğunuz tüm hareketler Cpu sayesinde gerçekleşir.Klavye tuşlarından mouse hareketlerine kadar herşey işlemcinizin kontrolu altındadır.Genel anlamda Bilgisayarınızın hızını belirleyen parçadır diyebiliriz.Bilgisayar almaya karar veren kullanıcıların karşılaştırma olarak yaptığı ilk şey şüphesiz işlemcidir.Sizler de sıkça karşılaşmışsınızdır konuşamalara..En iddaalı ve sürekli yarış halinde olan iki firma vardır. AMD-İntel..





Ram alırken..

İşlemciden sonra Bilgisayarınızın hızına en çok etki eden parçalar şüphesiz ki ram'lardır.Peki ram alırken nelere dikkat etmelisiniz? Ram alırken ilk başta dikkat etmeniz gereken şey Anakart ile uyumdur.Şuanda DDR3 ramlar şüphesiz ki en mükemmel olanıdır. Anakartınız için uygun Ram'i seçtikten sonra piyasada duyduğunuz Marka mı ? Oem mi? sorusu sizin kafanızı karıştırabilir.Kingston firması ömür boyu garanti vermesiyle bu alanda ilk farklılığı yaratan firmalardır.İlk başta ömürboyu sizi cezbetse de bir ram'in ortalama kullanım süresi 3 yıl olarak düşünüldüğünde Ömürboyu biraz havada kalıyor Ama Kingston firmasının bu ömür boyu garanti vermesi şüphesiz ki ürettiği malzemelere son derece güvenmesidir Ama alacağınız Oem ram'larda 2-3 yıl gibi bir sürede bozulma ihtimalleri düşüktür.Burada tercih tamamiyle size ve bütçenize kalmıştır.



Ekran kartı alırken nelere dikkat etmeli?

Eğer sisteminizi oyun için kurmayı düşünüyorsanız ya da çizim ve resim programları ile uğraşıyorsanız yüksek verim alabilmek için iyi bir ekran kartı seçmelisiniz.Ekran kartı alırken ramlardaki gibi kullanılan 128 mb veya 256 mb sizin için ölçü teşkil etmemeli..Ekran kartı seçerken bellek arayüzlerine bakmalısınız.Mesela 256MB ATI Radeon 9250 Ekran Kartı ile 256MB ATI Radeon X850 XT (PCI-E) Vivo her ikisde 256 Mb ATI olmasına rağmen PCI-E olan 256 bit diğeri 64 bit'tir.Buda inanılmaz bir farktır.Tabi PCI-E ekran kartı için anakartınızında PCI-E destekli bir Anakart olması gerekir..



OPTİK OKUYUCU

Cd,DVD okuma ve yazma birimleridir.Buradaki hangi sürücüyü seçeceğiniz sizin tercihinize kalmış.Philips,Samsung,LG gibi devler bu konuda yarış içindedirler ve herbirinin ürettiği Optik okuyucu sın derece kalitelidir.Dvd-rw ler günümüzde hem kullanım hemde fiyat açısından çok ideal konumdadır.



LCD ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKNLER

LCD alırken bir özelliğe değil birkaç özelliğe çok dikkat etmelisiniz.Kısaca bahsedecek olursak;

-Ölü pixel var mı?

-Tepkime süresi en düşük olanı

-Kontrsat,parlaklık ve çözünürlüğü en yüksek olanı

-Görüş açısında en iyi yüksekliği vereni

şeklinde basitçe sıralayabiliriz.

Konu hakkında geniş bilgi edinmek için aşağıdaki yazımdan faydalanabilirsiniz.



PSU (power supply) ALIRKEN AMAN DİKKAT

Belkide Bilgisayarımızın tüm elektriğini sağlayan birim olduğu için bu konuda en az diğerleri kadar dikkat etmeliyiz.Zira seçeceğiniz ucuz,markasız bir PSU binlerce YTL 'lik sisteminizi çöpe atmak demek olabilir. PSU alırken yapılan en büyük yanlış özellikle Oem ürünlerde arkalarında yazan Watt değerlerine inanmaktır.Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır.Güçlü bir sistem kurduysanız en az 400 watt'lık bir psu almalısınız.

NOT:EĞER 8800gt gibi bir ekran kartı alacaksanız 550 Watt tavsiye edilmektedir.(pekcan bilişim)

1 Ekim 2009 Perşembe

3G NEDİR,NE İŞE YARAR.





3G, üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojisilerine verilen genel addır. Aynı 1G ve 2G gibi, hücresel bir ağ sistemi kullanır. 3G teknolojilerine örnek olarak Universal Mobile Telecommunications System (yani Evrensel Mobil İletişim Sistemi) anlamına gelen UMTS verilebilir. Bunun yanında Kuzey Amerika'da kullanılan CDMA2000 ve Japonya'da Freedom of Mobile Multimedia Access (Mobil Çoklu Ortam Erişimine Özgürlük) anlamına gelen FOMA standardları da bir 3G teknolojisidir.



UMTS klasik frekans veya zaman çoklu iletişim (multiple access) tekniklerinden prensip olarak cok farklı olan kod çoklu iletişim CDMA (Code Division Multiple Access) teknolojisini kullanir. Bir çeşit dağınık frekans (spread spectrum) tekniği olan bu teknolojide kullanıcılar 5MHz genişligindeki aynı banttan haberleşirler. Her vericinin sinyali özgün bir yonga koduyla çarpılarak (bu kodun hızı 3.84Mchips/s) 5MHz genişliğindeki spektruma yayılır. Alıcı da bu spektruma yayılmış sinyali aynı yonga koduyla çarparak veriyi elde eder.



3G'nin 2G'ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olmasıdır. Buna ek olarak, 3G sisteminde cihazlar bant genişliğini sadece veri alışverişi sırasında işgal ederler. İlk örnekleri Japonya'da 1998 yılında kullanıma açılan bu teknoloji, 2003'ten itibaren Avrupa'ya da gelmiştir.





Avantajları [değiştir]3G'nin getirmiş olduğu birçok yenilik vardır:



Mesajlaşma, internet erişimi ve yüksek hızda çoklu ortam haberleşme desteği

Gelişmiş hizmet kalitesi

Gelişmiş pil ömrü

Konumlandırma hizmetlerinin sağlanması

Bütün katma değerli ses hizmetlerinin sağlanabilmesi

İşletim ve bakım kolaylığı

Mevcut şebekelerle birlikte çalışabilirlik, 2G’ye dolaşım sağlayabilme

Mevcut şebekelere geriye doğru uyum sağlayabilme, düşük kurulum maliyeti

Gelişmiş güvenlik yöntemleri sayesinde mobil ticarete ortam sağlayabilme

Goruntulu konusmayida sağlar



Geliştirmeler [değiştir]İlk tasarımlarda işlemci hızı gerekliliğini düşük tutmak adına kullanılan basit algoritmalar yüzünden hız düşük kalmakta ve daha da kötüsü gidilen hıza göre değişebilmektedir. Bu soruna çözüm olması açısından HSDPA (İngilizce High Speed Downlink Packet Access, yani Yüksek Hızlı Veri Pakedi İndirme İmkanı) ve HSUPA (İngilizce High Speed Uplink Packet Access, yani Yüksek Hızlı Veri Pakedi Yükleme İmkanı) teknolojileri yaratılmıştır. Bu teknolojiler sayesinde ortalama transfer hızı gidilen hızdan bağımsız olarak indirme ve yüklemede saniyede 1 mbit civarlarında olmaktadır. Aynı ilk nesil 3G'de olduğu gibi, HSDPA da ilk Japonya'da kullanıma açılmıştır.





Sorunlar [değiştir]3G, her ne kadar bant genişliğini verimli kullanmak ve "tıkanma"nın önüne geçmek için tasarlanmış olsa da radyo emisyonu için çok geliştirilmemiş algoritmalar kullanmaktadır. Bunun sonucu olarak 3G cihazlar gidilen hız ve ortam koşullarına göre veri transfer hızını değiştirirler:



0 ile 40 km/saat arasında, 3G'nin teorik hızı saniyede 2 mbit civarındadır.

40 ile 120 km/saat arasında, 3G'nin veri alışveriş hızı saniyede 386 kbit'e geriler.

Yaklaşık 360 km/saat hızın ötesine çıkılınca, 3G verinin aktarılmasında ciddi sorunlar yaşamaya başlayabilir!

Kullanılan modülasyon tekniği cep telefonlarında doğrusallığı yüksek RF güç yükselteçlerinin kullanilmasini zorunlu kılmıştır. Bu da genelde telefonun en çok akım çeken ve verimliliğinin pil ömrüne direkt etkisi olan güç yükselteçlerinin düşük verimle kullanılmasına ve özellikle ilk nesil telefonların pil ömürlerininin kısa olmasına neden olmuştur.

Buna ek olarak, 3G ile birlikte kullanılan frekans bandı 2100 / 2400 Mhz civarlarına çekilmiştir. Eğer 900 Mhz GSM standardına göre karşılaştırırsak, bu değişiklik kapsama alanının dokuz kata kadar küçülmesi anlamına gelmektedir! Dolayısıyla şehirlerde binalar, açık alanlarda ise alanın büyüklüğü yüzünden 3G kapsama alanı dar kalmaktadır.



Bu iki sorunun çözümü için 4G teknolojisi planlanmaktadır.



"http://tr.wikipedia.org/wiki/3G"'dan alındı

Gönderen CoSKuN zaman: 23:56

Etiketler: 3g ne ise yarar, 3g nedir

0 yorum:

Yorum Gönder



Sonraki Kayıt Ana Sayfa

Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) Etiketler

3g ihalesi (2)

3g ne ise yarar (1)

3g nedir (1)

3g nin getirdikleri (1)

3G Telefonlari (1)

3g'nin faydalari (1)

biber hapı (1)

düğmeye basın (2)

fx15 (1)

gazeteler (1)

Gelecek için (1)

lida (1)

lida fx15 gazeteler biber hapı noraseo saat (1)

noraseo (1)

saat (1)

turkcell (1)

turkcell ve 3g (1)

Blog Arşivi

► 2009 (1)

► Mayıs (1)

lida fx15 gazeteler biber hapı noraseo saat Ödüllü...

▼ 2007 (9)

▼ Eylül (9)

Sony Ericsson’un En Yeni 3G Telefonları

Üçüncü Nesil şebeke için yapılacak lisans ihalesin...

3G Yaşam Tarzımızı Değiştirecek

3G ile Jetgiller devri!

Gelecek için, düğmeye basın

Türkcell'den '3G' savunması

3G ihalesi yaklasırken

3G (3N) İhalesine Katılacak Tek Firma Turkcell

3G Nedir Ne ise yarar

Hakkımda



CoSKuN

Profilimin tamamını görüntüle
blog siteme hoş geldiniz..

son dakika haber bandı

site ziyaretci skoreri

bilişim teknolojileri alanı


Meslek ve Ticaret Lisesilerinde bulunan Bilişim Teknolojileri Alanını okuyacak ve okumakta olan arkadaşlar için özet geçmek istedim. Malum alan seçimimiz Lise 2de karşımıza geliyor ve küçük yaşta mesleğimizi seçme sorumluluğuna sahip bireyler oluyoruz. Sizlere okuduğum bölüm olan Bilişim Teknolojileri Alanının ne tür özelliklere sahip olduğunu neler işlendiğini kısaca anlatacağım. Umarım alan seçecek arkadaşlarımıza en azından bir bölüm hakkında bilgi vermiş oluruz.Öncelikle bilişim alanı okulların en popüler ve gözde bölümü oluyor. Sisteme göre en yüksek puanlara sahip öğrenciler bölümü seçtikleri taktirde listelenerek bölüme alınıyorlar. Buna orta okul diploma puanıda dahil. Bölümün seçilme sebebi başta teknolojinin hızlı ilerleyişi ve firmaların artışı. Bunun yanında diğer alanların ağır iş şartları içermeside halk dilinde bilgisayarcılık olan bilişim teknolojileri alanını değerli kılan diğer etken. Ayrıca özellikle Meslek Liselerinde var olan kötü öğrenci koşullarına rağmen bilişim alanı kendi için gayet başarılı bir yapılanma içinde oluyor. Bunun sebebide sanırım puanlama sisteminden kaynaklanıyor. Bir diğer güzel yönü ise Meslek Liselerinde Üniversite geçişi oldukça zor olmasına rağmen bilişim öğrencileri umut veriyor.Alanı merak edenler için birazda içerikten söz edelim.Öncelikle bölüm;
Ağ Sistemleri
Web Tasarımı ve Yazılımı
Veri Tabanı Programcılığı
Teknik Servis
şeklinde 4 alandan oluşmaktadır.Benimde okumakta olduğum alan olan Ağ Sistemleri’nde Microsoft Server 2003 & Açık Kaynaklı İşletim Sistemleri ve Ağ (router, hub, switch, modem) ile ilgili araç gereç ve katmanları öğreniyoruz.Bu bölüm mezunu ne yapar derseniz; herhangi bir kurum veya kuruluşta Bilgi İşlem departmanında çalışabilir. Kuruluşun Ağ iletişimini ve güvenliğini sağlamakla sorumludur.Web Tasarımı ve Yazılımı’nda Dreamwear vb. site kodlayıcı ve tasarlayıcı yazılımlar & Görsel tasarım dersleri işlenmektedir.Bu bölüm mezunu kurum veya kuruluşların web sitelerini tasarlar ve bakımını yapar. Bunun yanında kendi web siteleri üzerinden gelir elde edebilir veya web sitelerine yazılım yazabilirler.Veri Tabanı Programcılığı’nda Görsel programlama & C+, CC, Visual vb. Program yazma yazılımları görülmektedir.Bu bölüm mezunu herhangi bir kurum veya kuruluşa gekeren yazılımı tasarlar. Bunun yanında kendi yazdıkları yazılımlarıda satarak gelir elde edebilirler.Teknik Servis alanında bilgisayar donanımı hakkında dersler görülmektedir.Bu bölüm mezunu herhangi bir kurumda teknik servis elemanı olarak çalışabilir.Kısaca bölümümüzün alanları bu şekildedir. Bana sorarsanız zevk alarak yapılabilen nadir mesleklerden bir tanesi. Yorucu olduğu zamanlar olsada çoğunlukla akıl gücüne gereksinim duyulan bir meslek. Mesleğin gereksinimlerinden biriside sürekli güncel olmanız. Bence bu Mesleğimizin bize kattığı en güzel özelliktir. Kafasında soru işaretleri olan arkadaşlarımız varsa yorum bırakmaktan çekinmeyin elimizden geldiğince bilgilendirme yapacağız.
mehmet pekcan(pekcan bilşim)

bilşim teknolojileri nedir?

Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, depolanmasında, işlenmesinde, lar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir. Bilişim teknolojisi iletişim ve bilgisayar sistemleriyle bağlanabilen bilgi hizmetlerinin tamamı için kullanılan bir kavramdır. Bilişim teknolojisinin 4 temel kategorisi bulunmaktadır:• Yazılım• Ekipmanlar• Donanım• HizmetlerBilişim teknolojileri reform nitelikli değişimlere neden olmaktadırlar. Bu teknolojiler, ülkelerin birinci veya uçuncu sınıf olmalarını belirleyecek kadar büyük bir öneme sahiptirler. Bilişim teknolojileri vasıtasıyla bilgiler istenilen noktalara geleneksel yollardan milyonlarla ifade edilebilecek bir oranda daha hızlı ulaştırılabilmektedir. Bilişim toplumunun yolunun açılması ve gerçekleşmesi, "içerik" (bilgi) ve ''teknoloji"nin (bilgi teknolojisi) bütünleşmesiyle sağlanacaktır. Bilişim teknolojisinin altyapısı bilgisayar ve diğer iletişim araçlarına dayanır ancak bu teknolojide insani unsuru yok sayılamaz. Bu teknolojiyi yarısı donanım, yarısı yazılımdan oluşan bir elmaya benzetirsek; insanı da bu elmanın oluşumunu sağlayan özsuya benzetebiliriz. Zira donanımın da yazılımın da geliştirilmesi insanın yaratıcılığına ihtiyaç duymaktadır. Bu teknolojiler esasen insan aklının yansımasından başka bir şey değildirler. Bilişim teknolojisi, yaşamımızın her alanında her türlü işimizin yapılmasında bize yardımcı olmakla beraber bizi birçok angaryadan da kurtarmaktadır. Yani bize özümüze daha fazla zaman ayırma ve yoğunlaşma imkânı ermektedir. Buna imkân bulmuş insan zekâsının daha neler başarabileceğini hayal etmek bile gerçekten zordur. Bilişim teknolojisi diğer bütün disiplinler ile ilgidir ve bunun neticesi olarak çok farklı biçimlerde uygulanarak bize sınırsız bir etki ve gelişme olanağı sunuyor. Bilişim teknolojileri, bilişim toplumunun hammaddesi olan bilgiye istenildiği zaman ve mekânda hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlar. Bununla da yetinmeyip sürekli olarak yeni bilgilerin üretilmesine aracılık ederler. Bu teknolojilerle birlikte toplum yeniden şekillendirilmektedir. Tarım toplumunda dönüşümün motoru saban, sanayi toplumunda buhar makinesi, bilişim toplumunda ise bilgisayardır. Bilgi akış hızının artması beraberinde, bilim, teknoloji ve üretim üçgenin çevrimim hızlandırmaktadır. Bilişim teknolojileri yeni ekonomik yapının dinamiğini oluşturmaktadır.Bilişim teknolojileri ekonomik yapı üzerindeki büyük bir dönüşüm başlatmıştır. Öncelikle, ekonomik faaliyetlerin küreselleşmesine olanak tanımışlardır. Bu teknolojilere yapılacak yatırımlar ulusal ölçekli ekonomilerin büyüme oranlarını ve diğer bütün sektörlerini etkiler. Firmaların iç verimlilik oranlarını yukarı trende sokarken, dış çevreleriyle de ilişkilerinde yeni mekanizmalar içine girmelerine neden olmaktadırlar. Böylece iç ve dış süreç ayrımları ortadan kalkmaya yüz tutmaktadır. Firmalar, bilişim teknolojileriyle sağladıkları esneklikle maliyetlerini düşürmekte ve küresel ölçekli rekabetlere girişebilmektedirler. Etkilerine baktığımızda iletişim, bilişim ve genel yayıncılık alanlarında meydana getirdiği "yakınsama" dır. Yakınsama, kişisel bilgisayarın, iletişimin ve televizyonun erişilebilir bir kullanıcı tecrübesinde birleştirilmesidir. Internet üzerinden TV-radyo yayını, TV birimlerine getirilen Internet servisleri, gezgin telefonlar, elektronik posta gibi uygulamalar örnek olarak gösterilebilir.

canlı televizyon izle


Canlı TV izleyin

duyuru panosu

-------DUYURULAR-------

MERHBALAR SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ..!
BLOG YAZILARIMA HERTÜRLÜ KATILIM VE ELEŞTİRİ YAPMAK KESİNLİKLE SERBESTTİR..SİTEMİ ZİYARET EDEN HERKESE TEŞŞEKKÜR EDER İYİ GÜNLER DİLERİM
-------DUYURULAR-------

BU BLOGDA İNTERAKTİF BİR DÜNYA SİZLER İÇİN DÜZENLEDİK.BLOG YAZILARIMA GÖRÜŞ,İSTEK,ÖNERİ VE ELEŞTİRİLERİNİZİ PANONUN ALTINDAKİ E-MAİL ADRESİNE YAZABİLİRSİZ VE İLAN REKLAM TALEBİ İÇİN 05375208811 DEN SMS İLE ULAŞABİLİRSİNİZ.SİTE EDİTÖRÜ:MEHMET PEKCAN

www.pekcanbilisim.tr.gg